Reserveren
Aankomstdatum :
Vertrekdatum :
Verhuuraccommodatie
Standplaats
  • Dingen te doen
  • De dorpen
  • Bezoek
  • Saint Cirq (Kunstenaar dorp)

Saint Cirq Lapopie Camping la Truffière A faire

Activiteiten in de vrije natuur.

De célé afzakken met een kano.

Het is heerlijk om de Célé af te zakken met een kayak of een kano,een prachtige rivier met kleine stroomversnellingen,gelegen in het hart van het parc naturel des causses du quercy.Wij organiseren één keer per week een kanotocht met een groep op de Célé,'s middags een gezellige picknick op een verborgen strandje voor we verdergaan met de tweede etappe.

Spéléologie

Dichtbij de camping zijn er meerdere mogelijkheden om de wereld onder de grond te ontdekken,van amateur tot specialist.

Rotsklimmen.

De kalkstenen rotswanden langs de vallei van de Lot en de Célé zijn uitermate geschikt om te beklimmen,er is een spectaculaire rotswand op nog geen 15 km van de camping.

Tussen Cahors en Figeac, Saint-Cirq-lapopie op de vallei van de Lot

Dorpen van de causses van Quercy of de valleien van de Lot en Célé. Ze zijn waarschijnlijk bieden pittoreske en bewaarde landschappen. Limogne in Quercy en haar levendige zondagmarkt, Lugagnac die huizen van het huis van de filmmaker Louis Malle, Crégols en haar geheim strand.

 

U zult ontdekken, het dorp zat Calvignac en zijn standpunten om uw adem weg te nemen.

 

Verder was de bakermat van de stralende stad van Cajarc van Françoise Sagan en verblijf d omlaag de vallei van de lot, Georges Pompidou wacht op u, genieten van een vakantie op het terras van Moulino restaurant beroemd gemaakt door de schets door Coluche.

 

Maar het beste is nog steeds lenen steekproefsgewijs de kronkelende wegen dat met het draaien van het hout zal u de duiventil zien en ontdek deze quercynoises geïsoleerd en prachtige herenhuizen.

Saint-Cirq Lapopie, de hele regio is mooi om te bezoeken.

 

De steen

 

U bezoekt binnen een straal van enkele kilometers

 

-Cénevières kasteel, - de Château de Laroque Toirac, - de prehistorische grot van Pech-Merle, - van het openluchtmuseum van Cuzals-, het ongebruikelijke Museum - Rignault Museum-, het Museum van het geheugen van het dorp van Saint Cirq Lapopie, - de Phosphatieres van Cloup van auditieve

 

U bent tot halverwege tussen Cahors en Figeac van steden van kunst en geschiedenis waarmee beide een aantrekkelijke architectonische erfgoed.

 

Voor het bezoek van de oude stad Cahors, zijn de onontkoombare Valentré-brug en het oogpunt van Mont Saint Cyr nodig.

 

De wijngaarden van Cahors (zwarte wijn) strekt zich uit tot het westen van de stad en u genieten over de rivier de diverse kastelen die het make-up.

 

Figeac neemt u mee door zijn Museum Champollion in het oude Egypte.

 

Terwijl deze middeleeuwse straten veel pittoreske architectonische details onthullen zal.

Saint-Cirq Lapopie in de vallei van de Lot. Een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

 

In 2012 is het dorp van saint Cirq Lapopie verkozen tijdens een uitzending op France 2 'favoriete dorpje van de Franse'.
Maar historisch Saint Cirq Lapopie wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk en is een belangrijke site van de vallei van de Lot, in het hart van het Parc Naturel régional des Causses du Quercy.
 

 

Wat maakt de schoonheid van het dorp naast haar 13 historische monumenten en middeleeuwse huizen, het is dat een dramatische situatie aan de klif, 100 meter boven de rivier veel werd opgeschort.
De winkels langs de smalle straten nog steeds behouden de trace van de ambachten van het verleden die de reputatie van Saint Cirq Lapopie.Saint Cirq-Lapopie een parel in een jewelcase.

 

Saint-Cirq Lapopie ligt op een ideale toeristische locatie halverwege over de vallei van de Lot, van opmerkelijke steden van Cahors en Figeac. Aan de voet van Saint Cirq Lapopie wandelen u langs te voet of per boot prachtige Bouzies jaagpad weg. Ontdek Mills, sloten, poorten, kastelen, grotten en vele andere sporen van een bloeiende verleden.

 

Saint-Cirq Lapopie is het paradijs van buitenactiviteiten rivieren en kliffen van de Lot en Célé bieden veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten: kano, zwemmen, speleologie, klimmen, avontuur, enz... Vele wandelpaden toestaan de ontdekking te voet, te paard, met de mountainbike, verrassend klein gebouwd erfgoed van de partij.

 

Kunstenaars dorp

 

Decennialang het dorp van Saint Cirq Lapopie trekken kunstenaars Henri Martin, Pierre Daura, André Breton, Joseph Rignault, Man Ray gevonden in deze grandioze instellen onuitputtelijke inspiratiebron.

 

Saint-Cirq Lapopie geldt nog steeds vandaag niet minder dan een dozijn kunstenaars geïnstalleerd het hele jaar door. Een kunstenaar route kunt u aan hen ontmoeten en te ontdekken hun werk over te laten.

 

Omvatten onder hen: Jean Jacques Gautier, Lionel Lim, Anne Turlais, Alain Pearce, Michèle Cobing, Christian Destieu, Danielle Mary, Charlotte Ince, enz...
Camping la Truffière *** à Saint Cirq lapopie lieu dit Pradines route départementale 42 - Tel : 05 65 30 20 22 - 46330 Saint Cirq Lapopie